Tel: 06-18731400 Polderweg 2a in Lepelstraat info@komophetland.nl 
Welkom Voor informatie
Home Wie Menu Programma Contact Historie

Historie

We nemen u ook mee langs de vele oude foto’s en publicaties hoe de teelt van aardbeien en asperges al heel lang belangrijk is voor de regio Bergen op Zoom. Zo werden er al vele jaren vanuit de Veiling Bergen op Zoom e.o. de aardbeien en asperge’s over heel Europa verdeelt. Dit mede door de uitstekende kwaliteit en de fantastische smaak van het product.

Zo is er tijdens een internationaal culinair event in Zwitserland in 1954 gebruik gemaakt van zoals de op de kaart stond “Asperges & Fraiches De Berg op Zoom” . Maar ook op het prestigieuze Wimbledon tennis toernooi heeft men van oudsher Aardbeien uit deze regio.

Ook het koninklijk huis was gek op de Aardbeien uit Bergen op Zoom en in de jaren 50 kwam Prins Bernard op Zondag naar het militair vliegveld Woensdrecht gevlogen voor een aantal bakken vers geplukte kas aardbeien.
Zo zijn er ook in deze regio vele pioniers geweest welke teeltontwikkelingen om spreiding van de teelt te krijgen hebben uitgevonden. Zo ging men in de jaren 50 beginnen met Aardbeien in kassen en daarna gestookte teelt en rolkassen. Met de komst van plastic folie werden er de eerste kappen gemaakt wat in de buitenteelt weer veel variatie bracht en in de jaren 70 ging men weer verder door met planten geforceerd koelen, zodat de aardbeienplant de benodigde winter had gehad en op verschillende tijden uitgepland kon worden.

Kortom het wordt voor vele een feest van herkenning want wie heeft er vroeger niet aardbeien geplukt of asperges gestoken als bijbaantje. Misschien zie je jezelf nog wel op oude foto’s, gezien ze allemaal uit de privécollectie komen van de Tuindersfamilie Hereijgers, Huijgens en Franken welke altijd hun producten in de regio Bergen op zoom , Halsteren en Lepelstraat hebben gekweekt.

Copyright © 2015 Kom op het Land | Site by Wijtenwebdesign

Kom op het Land
Direct reserveren Historie